Vijf ingrediënten vegetarisch

Published by Puur Tafelen on

We kunnen (en willen) er niet meer omheen, een vegetarisch (en veganistisch) dieet (eetpatroon) is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. En dat is een goede zaak. Voor jouw eigen gezondheid, voor het dierenwelzijn, voor het milieu en ook voor jouw portemonnee. ‘Vijf ingrediënten vegetarisch’ van Anne-Katrin Weber* laat je zien hoe jij met maximaal vijf (hoofd)ingrediënten een makkelijk, lekker en snel gerecht op tafel zet. Ideaal voor als je een keer minder zin of tijd hebt om (uitgebreid) te koken.

Anne-Katrin gaat ervanuit dat je een aantal basis ingrediënten zoals olie, kruiden, azijn en mosterd wel in de keukenkast te vinden zijn. Als je denkt aan ‘maar’ maximaal vijf ingrediënten kun je al snel denken aan pasta of snelle nasi. Zeker ook lekker maar er is veel meer mogelijk en dat laat Weber jou in dit boek ervaren. Van salades tot soepen en van eenpansgerechten tot stevige stoofschotel. Je krijgt keuze genoeg voorgeschoteld. Veel van de recepten zijn gluten- en/of lactosevrij en/of vrij van geraffineerde suikers. Een ding zijn ze allemaal en dat is vegetarisch en/of veganistisch te maken.

De basis

De eerste pagina’s beschrijft ze hoe en wat het boek tot stand is gekomen en geeft een overzicht van basis ingrediënten die altijd handig zijn om in huis te hebben. Alle recepten staat overzichtelijk in ingrediënten en bereiding beschreven. Bij de ingrediënten staan de vijf ingrediënten in het rood aangegeven en bij de bereiding alle ingrediënten dik gedrukt. Ik moet zeggen dat ik dit erg handig vind en nog niet vaak tegengekomen ben. Zo is de kans dat je een ingrediënt over het hoofd ziet niet zo groot. Verder staat bij ieder recept de voedingswaarde erbij. En uiteraard ontbreken de heerlijke foto’s niet. Van de vijf hoofdingrediënten en het eindresultaat. Deze zeer smakelijk foto’s zijn gemaakt door Wolfgang Schardt. Wolfgang is een van de beste foodfotografen in Duitsland.

Kortom:

Een aanrader en aanwinst in iedere (kook)boekenkast. Met de 77 recepten kun je lang vooruit. Mede ook doordat Anne-Katrin seizoensproducten gebruikt en jij natuurlijk een eigen twist aan de recepten kunt geven door met jouw eigen smaken te werken.

Een smakelijk voorproefje kun je hier vinden.

*Anne-Katrin Weber heeft de koksopleiding afgerond en voedingswetenschappen gestudeerd. In het begin van haar carrière werkte ze in sterrenrestaurants en in de loop van de tijd heeft ze steeds meer redactionele ervaring opgedaan. Sindsdien heeft ze talloze populaire en deels bekroonde kook- en bakboeken geschreven en is ze succesvol foodstylist. Ze is o.a. via Instagram te volgen.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl