Sodabrood uit eigen oven

Published by Puur Tafelen on

Het ene brood is het andere niet. Of brood broodnodig is laten we in het midden. Een ding is wel zeker: voor iedereen is er wel een soort of smaak brood(je) te koop. Of nog leuker, en vaak lekkerder, zelf maken.

Levine van Doorne en Freerk Bos hebben de handen ineengeslagen en een boek samengesteld met recepten voor brood en broodjes. Maar niet gewoon wit, bruin of volkoren, zeker niet. Deze recepten hebben een andere rijsmethode dan ‘gewoon’ brood. Niet met gist maar met soda. Soda, soda hoor ik je denken…ja soda. Om specifieker te zijn: baking soda ook wel baksoda, natriumbicarbonaat of maagzout genoemd. Dit baking soda is dus niet alleen te gebruiken om (snij)planken mee schoon te maken of voor in een voetenbadje. Je kunt er heus mee bakken.

Bakken

In de uitgebreide inleiding nemen Levine en Freerk je mee in hun wereld van brood bakken en hoe ze tot dit boek gekomen zijn. Een stukje geschiedenis van/over sodabrood mag natuurlijk niet ontbreken net als een uitgebreide lijst (en hoe te gebruiken) ingrediënten. Om de recepten eventueel lactosevrij te maken is een uitleg over plantaardige ‘melk’ toegevoegd. Met handige tips om zelfs eigenhandig plantaardige drink te maken. Bijna alle recepten zijn ook glutenvrij klaar te maken. De auteurs hebben een eigen glutenvrije mix samengesteld die zij in het boek met je delen.

Heerlijk boek

Van oude kaas-ui- tot wit sodabrood en van pompoen/gember/honing- tot peer/saffraan sodabrood, je kan het zo lekker niet bedenken of het staat er wel in. Bij alle recepten staan de ingrediënten overzichtelijk bij elkaar samen met de voorbereidings- en baktijd. Stap-voor-stap wordt de bereiding uitgelegd om tot een heerlijk smakelijk brood te komen. Bij bijna alle recepten is er een glutenvrij en/of lactosevrije variant uitgelegd. Samen met de leuke en lekkere foto’s en illustraties een bakboek dat meteen uitnodigt om aan de sodabrood bak te gaan.

Al aan de slag? Probeer deze voorproefers alvast: Maïs sodabrood en/of oude kaas-ui brood.
Levine van Doorne is o.a. op Instagram te vinden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Freerk Bos.

Klik op de afbeelding om te bestellen

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl