Een Kookboek

Published by Puur Tafelen on

Klaboem, weer een deuk in de deurmat erbij. Een vuistdik kookboek met de naam ‘Een Kookboek’ van de Belgische super chef Seppe Nobels viel binnen. Ruim 600 pagina’s aan recepten met groente in de hoofdrol. Want dat hoort bij Nobels. Vlees, vis en gevogelte wanneer je zin hebt. Daar kunnen wij het bij Puur Tafelen alleen maar mee eens zijn. En als je dan toch zin in vlees, vis of gevogelte hebt…..koop het dan biologisch en/of bij een lokale boer. Dat je zeker weet dat het goed en toch wel verantwoord is.

Seppe Nobels zwaait al vele jaren de culinaire scepter in Graanmarkt 13 te Antwerpen. Dit restaurant is al jaren een van de beste groenterestaurants ter wereld. In ‘Een Kookboek’ heeft hij 450 klassiekers van hem gebundeld in een heerlijk kookboek.
‘Mag ik u inspireren’ is de eerste zin waarmee Nobels het boek opent. Nou inspiratie is er zeker te vinden. Alles komt aan bod; van soepen tot aan desserts. Dit kookboek straalt aan de buitenkant al uit om in de keuken te leggen om er niet meer uit te verdwijnen. En dat is precies de bedoeling. Blader, laat er vlekken opkomen, schrijf erin….gebruik het waar het voor is; schrijft Seppe Nobels terecht. Een mooi gegeven in dit kookboek is dat dit zo ongeveer het eerste kookboek is waar bij iedere recept een Nutri-Score® bij staat (in de receptenindex). Een absolute meerwaarde volgens Nobels.

Kortom:

Vijf pagina’s inleiding over hoe het gegaan en gekomen is en daarna is het gewoon genieten van de vele recepten. De vele heerlijke foto’s zijn gemaakt door Heikki, al vijftien jaar een vriend en foodfotograaf. Van alle recepten staan de ingrediënten overzichtelijk bij elkaar. Voor een eventuele afwerking geldt hetzelfde. Stap-voor-stap word je meegenomen in de bereiding. Hier en daar kun je je Vlaams ophalen zoals met de woorden als: bussel en plattekaas. Dat maakt het alleen maar leuker 😊. Om het nog completer te maken is het laatste hoofdstuk gevuld met recepten voor basisgerechten zoals voor geklaarde boter, het zelf maken van knoflookolie. Niet alleen superlekker en handig bij de recepten uit ‘Een Kookboek’ maar ook om vaker in de keuken te gebruiken. Een dikke vette aanrader. In onze Puur Tafelenkeuken hebben we 1 recept al gemaakt: Tarbot brabançonne, en met veel succes.
Een ander lekker voorproevertje is ook deze Risotto met spruiten.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl