Gezond koken in de airfryer

Published by Puur Tafelen on

Tot voor kort dachten wij dat je met een airfryer hoofdzakelijk ‘gezondere’ friet kon klaarmaken. Vooral omdat er geen vet of olie gebruikt wordt. Maar wat blijkt…..je kan veel meer met een airfryer. Van ontbijt tot zoet & desserts. Je kunt van alles klaarmaken. En doordat dit met hete lucht gebeurd in een ‘afgesloten’ omgeving blijft jouw voedsel meer smaak en voedingswaarden houden.

Dana Angelo White* heeft een honderdtal recepten bij elkaar in een lekker airfryerkookboek gezet. Al deze recepten heeft ze zelf met een airfryer gemaakt en geproefd. Dana Angelo begint met een korte en duidelijke uitleg over de werking van dit apparaat. Een aantal handige tips en uitleg over accessoires en je kunt aan de gang.

Recepten

De recepten variëren van pompoenhavermout tot pizzapakketjes met boerenkool en van maispudding tot een aardbeientaartje. De recepten zijn ingedeeld naar het moment van de dag. Handig bij ieder recept is het feit dat het aantal Kcal. per portie erbij vermeldt staat met onderaan de pagina de voedingswaarde per portie. Dan kun je voor jezelf gelijk op een rijtje zetten hoe gezond jij bezig bent. De ingrediënten zijn over het algemeen producten die makkelijk verkrijgbaar zijn en/of in bijna ieder keukenkastje terug te vinden zijn. Aangevuld met zeer smakelijke foto’s maakt dit boek eigenlijk onmisbaar in jouw keuken. Zeker als je al twijfelde over de aanschaf van een airfryer. De recepten zijn lekker, gezond(er), minder vet maar evenveel smaak en makkelijk klaar te maken.

*Dana Angelo White is een erkend diëtiste en voedingsdeskundige. Tevens oprichter en directeur van Dana White Nutrition, een bedrijf gespecialiseerd in voedingsadviezen en receptontwikkeling. Ze is als voedingsdeskundige verbonden aan FoodNetwork.com, ontwikkelaar en schrijfster van de blog Healthy Eats van deze website en auteur van First Bites: Superfoods for Babies and Toddlers.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl