Het duurzame gezin

Published by Puur Tafelen on

Waar en hoe ga je beginnen als je duurzamer wilt gaan leven? Je hebt bijvoorbeeld het boek van Lodewijk Hoekstra gelezen waar al aardig veel mooie en goede tips en tricks meegegeven worden. Maar je wilt eigenlijk nog een flinke stap verder? Dan is dit boek van de ‘Sustainable Family’ een hele goede gids in het verduurzamen van jouw leefstijl.

Sustainable Family

Ellen, Nikolas en hun twee zoontjes hebben een missie; een gelukkige, gezonde en groene leefstijl. Hoe zij dit stap voor stap voor elkaar krijgen dat kun je meelezen in ‘Het duurzame gezin’.
Het boek is zeker niet bedoeld als vinger wijzend, het is een boek dat je (nog meer) bewust maakt als het gaat om jouw ecologische footprint.. Door anders in het dagelijks leven tegen zaken aan te (gaan) kijken en mee om te gaan. Ze willen dat je het op jouw eigen tempo in jouw levenswijze gaat toepassen. Het is net als met veel dingen, haal eruit wat bij jou past en wat haalbaar is. Het moet, nee mag leuk blijven en zijn. Ze leiden het boek in met een kort voorstelrondje en waarom ze tot dit boek gekomen zijn.

Het gaat niet alleen om de ervaringen ze hebben ook veel onderzoek gedaan. Diverse artikelen, studies en video’s zijn er voorbij gekomen. Dat maakt het verhaal zeer geloofwaardig en nieuwsgierig naar meer. Ellen en Nikolas nemen je mee in hun (leef)wereld. Hoe zij beetje bij beetje gekomen zijn tot waar ze nu zijn. Van life – work balance tot reizen en van keuken naar tuinieren.

De definitie van geluk is voor iedereen anders. Wij geloven dat geluk niet iets is wat je louter overkomt door toevalligheden of omstandigheden. Je kunt het zelf in de hand werken.

Tips en tricks in overvloed. Als je geïnteresseerd bent in duurzamere omgang met grondstoffen en een betere wereld, zou ik niet te lang twijfelen om dit boek aan te schaffen. Haal eruit wat bij je past en wat lukt. Geef niet te snel op en trek je vooral niets aan van wat anderen ervan denken en vinden. Dat is de boodschap die de auteurs je mee willen geven. En daar kunnen wij het bij Puur Tafelen alleen maar mee eens zijn. De maatschappij zijn wij en alleen wij kunnen deze veranderen.

Meer informatie vind je op de website van de family en de sustainable family is te volgen via Instagram. Klik op de afbeelding om het boek te bestellen.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl