Het complete BBQ boek

Puur Tafelen

Barbecueën, wie heeft het nog niet gedaan? Is het niet bij jezelf thuis dan is het wel op de camping of bij een feestje.

Jaspers

Julius Jaspers (o.a. bekend van RTL’s Top Chef en andere kookboeken) is helemaal wild van de BBQ. Dit is zijn vijfde BBQ boek. Heb je thuis nog geen boek met/over BBQ-gerechten? Dan is dit zeker een aanrader om in huis te halen. Als je eenmaal van(uit) dit boek geproefd hebt komt de honger naar andere BBQ (kook)boeken vanzelf. Bijvoorbeeld de ‘BBQ-Bijbel’ of ‘Groente op de BBQ’.

Complete BBQ boek

Dit complete BBQ boek doet zijn naam zeker eer aan. Julius sleurt je mee de BBQ-wereld in. Als je nog niet veel BBQ-ervaring hebt dan is dit boek hét boek om mee te beginnen. Van A tot Z wordt uitgelegd wat je nodig hebt aan materieel en materialen. Een goede BBQ-basis is natuurlijk een goede barbecue. Zoals Jasper ook zegt: “investeer in goed hardware. Het betaalt zich terug in plezier én in de kwaliteit van je gerecht.” Hij gaat in dit boek uit van een BBQ met deksel (bijvoorbeeld een Kamado). Natuurlijk kan het ook zonder deksel maar dan moet je wel rekening houden met langere (gaar)tijden en een minder ‘rokerige’ smaak.

Van de tools, BBQ aansteken en de temperatuur tot aan groente, vlees en zelfs desserts. Het staat er allemaal in. Een voor vele belangrijk onderdeel wordt natuurlijk niet overgeslagen; de marinades, rubs en sauzen en smaakmakers. Kortom…een écht compleet BBQ boek. In de ruim 300 recepten is zeker en vast het een en ander lekkers te vinden voor je. Door de zwart/witte styling en smakelijk uitziende foto’s ademt het boek een en al barbecue uit.

Met de heerlijke temperaturen (barbecueën kan natuurlijk het hele jaar door 😉) in het verschiet is er toch niet veel gezelliger dan de BBQ aansteken en buiten (h)eerlijk te genieten van elkaars gezelschap en eten dat met liefde en ‘begeleiding’ van Julius Jaspers klaar gemaakt is.

Meer informatie over Julius Jaspers kun je vinden op zijn website. Op Instagram kun je meegenieten van de heerlijkheden die hij maakt.

Print Friendly, PDF & Email