Heel Holland Bakt Thuis

Puur Tafelen

Kijk jij er ook altijd zo naar uit? Wij hier op de redactie wel. Zondag 27 december 2020 dan is het weer zover! Dan begint het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Het achtste seizoen alweer.
Je kent ze vast nog wel, de winnares van het afgelopen seizoen 2019-2020… Anouk Galudemans-van der Krabben. Anouk heeft een belangrijke rol in het nieuwe Heel Holland Bakt boek. Dat wordt gelijk al duidelijk bij de titel: Heel Holland Bakt Thuis- bak snel, sociaal en bewust.

Dit boek is er 1 die wij (red…) graag zien…kort en bondige inleiding en veel uitleg bij de recepten. Een aantal basisrecepten die her en der bij de recepten nodig zijn en die je bij jouw eigen baksels kunt (gaan) gebruiken. Natuurlijk kun je kiezen voor pakjes en zakjes kant-en-klare room en saus. Probeer het ook eens zelf te maken, je gaat gegarandeerd niet anders meer doen in de toekomst. De beleving, de smaak en de liefde die je erin legt krijg je terug. Dat straalt Anouk uit, net als dit bakboek.

Snel, bewust en sociaal.

Snel om in korte tijd een smakelijk baksel tevoorschijn te toveren. Bewust door minder of geen geraffineerde suikers te gebruiken en/of plantaardig te bakken. Sociaal om heerlijk en gezellig samen van te genieten.
Het laatste deel wordt ingevuld door Robèrt van Beckhoven, een van dé beste patissiers die Nederland rijk is. Hij laat je kennis maken met een aantal technische opdrachten zoals we die kennen uit Heel Holland Bakt. Alleen zijn dit opdrachten zoals de (thuis)bakkers ze in het nieuwe seizoen moeten gaan maken. Kun je zelf lekker meebakken ;).

Alle recepten worden vergezeld door vingerlikkende foto’s. Stap voor stap uitleg over de bereiding van de recepten. Her en der aangevuld door een variatietip. Naast een overzicht van de ingrediënten staat er duidelijk bij welk (bak)gereedschap je nodigt hebt.

Anouk liet tijdens het programma al diverse heerlijke baksels voorbijkomen. Ook een aantal vegan. En dat past helemaal bij haar, die diversiteit. Zij laat zien dat bakken, of eigenlijk het opeten ervan, niet persé ongezond hoeft te zijn. Waar het kan (en smaakt) zonder geraffineerde suikers of in plaats van eieren aquafaba (kikkererwtenvocht). Dat maakt deze uitgave zo heerlijk uniek.

Anouk heeft haar eigen website, Anouk bakt door, en is op diverse socials te volgen zoals Facebook en Instagram.

Print Friendly, PDF & Email