Veganista

Published by Puur Tafelen on

Italië, een land met een rijke en grote keuken. Van sardines tot pizza. Italië is ook een land die zich perfect leent voor de veganistische keuken. Het land biedt een groot scala aan groente en fruit. Luna Trapini is opgegroeid met de Italiaanse keuken. En zij heeft zich de laatste jaren toegelegd om vegan te eten en te koken. En dat heeft nu geresulteerd in een heerlijk mooi boek over de Italiaanse plantaardige keuken.

Basisrecepten tot desserts allemaal plant-based en Italiaans. Zelf ricotta maken, uiteraard niet van koeien- of schapenmelk maar van amandelmelk of tofoe. Carpaccio met courgette of tomaten, het komt allemaal voorbij. Zoals Luna aangeeft, valt of staat ieder gerecht met kwaliteit van de ingrediënten. Een tomaat is niet zomaar een tomaat. Maar zeker het gebruik van kruiden en specerijen zijn belangrijk.

De hoofdstukken zijn gebaseerd op de traditionele Italiaanse keuken maar uiteraard met een plant-based jasje. Antipasta (voorgerechten), primi (pasta, risotto en soep), secondi (hoofdgerechten), contorni (bijgerechten) en natuurlijk dolci (desserts). Op een makkelijke manier kun je zo jouw maaltijd bij elkaar zoeken.

Kortom:

Als je op zoek was naar vegan Italiaanse recepten is ‘Veganista’ van Luna Trapini een zekere aanrader voor jou. Tussen de 60 recepten die in ‘Veganista’ staan staat zeker iets voor je bij. ‘Veganista’ heeft een hele frisse en moderne uitstraling. De ingrediënten staan overzichtelijk bij elkaar en de bereiding duidelijk uitgelegd. Samen met de (sfeer)foto’s een prima geheel. Uiteraard is dit boek niet alleen voor veganisten. Integendeel zou ik haast zeggen. Als je eens op een andere manier Italië op je bord wil of minder vlees of vis wilt (gaan) eten is dit een heel lekker receptenboek.

Luna is opgegroeid in Antwerpen. Daar hadden haar ouders een Italiaans restaurant. De liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten. Sinds juni 2020 heeft zij haar droom waar kunnen maken en heeft ze haar eigen (vegan)restaurant in Antwerpen genaamd: Spritz.  Luna is te volgen via Facebook en Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl