Super smoothies & -sapjes

Published by Puur Tafelen on

Minder alcohol drinken, minder (stil)zitten, meer (gaan) bewegen, stoppen met roken, minder of geen vlees en vis meer eten? Goede voornemens, ieder jaar weer. Bij deze voornemens is maar 2 dingen belangrijk en zijn is gezondheid en (makkelijk) vol te houden. Gezondheid van jezelf en anderen. Het boek “Super smoothies en sapjes” van Fern Green* kan je een heel eind op weg helpen, als het om jouw voedingspatroon gaat.

Fern Green

Eerder in 2020 bracht Fern Green al “Plantaardige melk” uit. Over het zelf maken van ‘melk’ uit plantaardige producten. Deze uitgave van Super smoothies en sapjes neemt je nog veel verder mee in de wereld van gezonde en verantwoorde dranken. Op de cover staat niet voor niets extra vermeldt: “Dé sapjesbijbel”.

Als je het boek opent zie je gelijk een verlengde kaft en samen met de verlengde achterkaft vormt dit een zeer handig overzicht van alle sapjes en smoothies die in dit boek van Fern Green staan. Handig onderverdeelt in categorieën zoals: boost je energielevel, maaltijdvervangend, heilzame drankjes en voor een stralende huid. De recepten zijn niet alleen goed voor een gezonder dieet (eet- drinkpatroon) ze zijn ook gewoon lekker. Natuurlijk niet voor iedereen, smaken verschillen gelukkig 😉.

De tijd dat je bij het horen van ‘smoothies’ alleen nog maar denkt aan groen, gras en geitenwollensokken is wel verleden tijd. En na het doorlezen van deze uitgave met 200 recepten helemaal. Net als de gedachte dat het allemaal zoveel werk is, verdwijnt als sneeuw voor de zon. De inleiding geeft in het kort weer waarom het belangrijk is om een verantwoord en gezond dieet te volgen en waarom deze sapjes en smoothies daar onmisbaar in zijn. Met een sapcentrifuge, staafmixer of blender maak je in een handomdraai de lekkerste en gezonde sapjes en smoothies. Daar hoef je echt geen keukenprins(es) voor te zijn.

De 200 recepten zijn overzichtelijk ingedeeld met een duidelijke foto met de ingrediënten en een stap-voor-stap bereiding, voor zover je hierover kunt spreken 😉. Zoals al eerder gezegd….moeilijk is het niet! Alle ingrediënten in de centrifuge of blender en gaan met die banaan (als die bij de ingrediënten staat dan 😉). Bij ieder sapje of smoothie staat kort vermeldt waar het vooral goed voor is, zoals bijvoorbeeld: goed voor de spijsvertering, bloeddrukverlagend en/of hydraterend.

Kortom

Van kersen tot broccoli en van amandelen tot zoete aardappelen. Je kan het zo bijzonder lekker niet verzinnen of je kunt er een sapje of smoothie van maken die bijdraagt aan jouw gezonde(re) leefstijl. Een (h)eerlijke aanrader voor iedereen die (meer) inspirerende recepten voor gezonde sapjes en smoothies zoekt. Stop met zoeken en schaf dit boek van Fern Green aan en geniet!

*Fern Green is foodstylist, auteur, chef-kok en hoteleigenaar. Ze schrijft regelmatig voor tijdschriften en ze heeft meerdere kookboeken op haar naam staan. Als ze niet bezig is met foodstyling of het ontwikkelen van recepten, kookt ze voor haar gasten in haar keukentuin in Italië.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl