Vezels

Puur Tafelen

We eten te weinig vezels. Waarom? Dat is een goede vraag. Lisa Dorsman geeft in haar boek ‘Vezels’ antwoord op deze vraag. Zij legt duidelijk uit waarom vezels in onze voeding zo belangrijk zijn en wat te weinig vezels binnenkrijgen voor de gezondheid kan betekenen. Vezels hebben een beetje stoffig imago. Terwijl het helemaal niet moeilijk is om jouw voeding vezelrijker te maken zonder dat het de smaak beïnvloedt.

Hoe? Dat legt Lisa uit aan de hand van 80 recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Het boek wordt ingeleid door een uitleg wat vezels eigenlijk zijn en wat ze voor jouw gezondheid kunnen doen. Wat voor soorten vezels, hoeveel vezels heb je nodig en de gezondheidsvoordelen.

Vezels

‘Vezels’ staat bol van de nuttige informatie, (h)eerlijke recepten en smaakvolle foto’s. Bij ieder recept staat een overzicht van de voedingswaarde. De recepten staan stap voor stap duidelijk beschreven ingeleid door een (korte) inleiding. Hetzelfde geldt voor de ingrediënten. Handig is ook het hoofdstuk hoe je zelf sommige basis-ingrediënten kunt maken met (extra) vezels.

Wil jij meer weten over vezels? Of hoe je heel makkelijk meer vezels in jouw voeding kan toevoegen? Dan is dit lekkere kook/infoboek een absolute aanrader. Het is heel toegankelijk geschreven en als je door het boek heen bladert wil je gelijk aan de gang om al dat lekkers (wat je al op de foto’s ziet) zelf te gaan maken en van te genieten. Hier vindt je alvast voorproevertjes:

Griekse quinoasalade en deze verrassend lekkere chocolademousse.

Lisa Dorsman is een Food Innovator. Zij heeft een enorme passie voor het menselijk lichaam en hoe die gezond gehouden kan worden door middel van voeding. Wanneer men aan haar vraagt wat haar missie is, zeg ze altijd dat ze de wereld een stukje gezonder wil maken. Ze is dan ook (bijna) dagelijks bezig met het bedenken van oplossingen voor lastige voedselkwesties, met name op het gebied van gezonde voeding. Na haar bachelor in Food Innovation is ze, om zich verder te verdiepen in het menselijk lichaam, begonnen met de master Health Food Innovation Management aan de universiteit van Maastricht, die ze met veel plezier volgt.

(Bron: http://thehealthfoodinnovator.nl/)

Lisa heeft een eigen website en is te volgen via haar Instagramaccount.

Print Friendly, PDF & Email