Blindbakvulling

Om een lekkere knapperige bodem te krijgen als basis voor jouw (later af te vullen) taart of quiche, kun je het beste de bodem ‘blindbakken’. Dit kun je doen door het aanschaffen van (dure) bakparels. Een goedkopere oplossing is om andere producten te gebruiken zoals, rijst, gedroogde peulvruchten of gedroogde witte bonen. Let wel op als je voorgaande als blindbakvulling gebruikt hebt is het niet meer voor normale consumptie te gebruiken. Belangrijk is ook dat je bakpapier gebruikt tussen de bodem en de blindbakvulling. Als je bodem klaar is kun je de vulling af laten koelen en voor een volgende bakbeurt prima (droog) bewaren in een afsluitbaar bakje. 

Deel deze pagina:
Facebooktwitter

Lees meer van Puur Tafelen:

H’eerlijke bonen: supergezond!

Het jaar 2016 is door de VN uitgeroepen tot het 'Internationale Jaar van de Boon'. Een mooi initiati...
Lees verder »

Bananenijs

Bananen en ijs zijn prima bondgenoten. Met nootjes, met chocolade, met slagroom combinaties genoeg t...
Lees verder »

Boekweitontbijt

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Sportables’ geschreven door Karin Lambrechtse en Eline van...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram