Gegrilde aubergine van de BBQ

29 juni 2018 Redactie Puur Tafelen

Aubergines zijn perfect om te grillen op de barbecue. Snijd deze in dikke plakken en laat ze marineren in olijfolie en knoflook. Aubergine bevat veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Laat voor extra smaak de aubergine intrekken in de marinade. Gebruik daarvoor een mengsel van verse knoflook, peper, zout en een lekker veel olijfolie.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Eén aubergine
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Giet de olijfolie in een schaal en pers hier de knoflook in uit
  • Voeg ook de zout en peper toe
  • Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik
  • Marineer de plakken in de olijfolie. Laat ze ongeveer 15 minuten liggen
  • Gril de aubergine-plakken mooi bruin op de BBQ

Bron: www.voedzaamensnel.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram