Gegrilde aubergine van de BBQ

Published by Redactie Puur Tafelen on

Aubergines zijn perfect om te grillen op de barbecue. Snijd deze in dikke plakken en laat ze marineren in olijfolie en knoflook. Aubergine bevat veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Laat voor extra smaak de aubergine intrekken in de marinade. Gebruik daarvoor een mengsel van verse knoflook, peper, zout en een lekker veel olijfolie.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Eén aubergine
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Giet de olijfolie in een schaal en pers hier de knoflook in uit
  • Voeg ook de zout en peper toe
  • Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik
  • Marineer de plakken in de olijfolie. Laat ze ongeveer 15 minuten liggen
  • Gril de aubergine-plakken mooi bruin op de BBQ

Bron: www.voedzaamensnel.nl

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *