Haastige spoed is zelden goed. Neem de tijd om de barbecue aan te steken.

Published by Puur Tafelen on

Lukt het jou al om de barbecue (BBQ) altijd al goed aan te krijgen? Prima dan kun je gaan beginnen. Kost het je wat moeite of heb je nog weinig ervaring met het aansteken van de BBQ? Lees dan vooral verder.

Houtskool of briketten?

Hoe je de BBQ aansteekt is afhankelijk van de soort BBQ die je gebruikt. Wij gaan er vanuit dat je een BBQ gebruikt met houtskool en/of briketten. Houtskool is makkelijker om aan te steken en wordt ook heter, alleen is het ook sneller opgebrand. Briketten branden langer. Het beste is als je beide gebruikt. Houtskool om te beginnen en dan gaandeweg briketten toevoegen. Een veel gemaakte fout is om te snel te willen. BBQ aansteken en binnen een half uur eten. Dat kan natuurlijk…..maar is zeker niet aan te raden. Geduld is een schone zaak en dan krijg je ook het beste resultaat. Dus steek de BBQ op tijd aan. Doe dit het liefst met die bruine aanmaakblokjes. De witte kan ook maar die zijn gemaakt van o.a. benzine. En dat ruik je en kun je zelfs gaan proeven in het vlees.

Barbecue aansteken

En dan nu de BBQ daadwerkelijk aansteken. Met onderstaande 7 stappen kan het bijna niet mis gaan.

  1. Strooi een laagje kolen op de bodem van je BBQ;
  2. Druk hier de aanmaakblokjes in. Wel goed doordrukken, want als ze te hoog liggen branden de kolen niet;
  3. Steek ze nu aan, en wacht even tot ze goed branden;
  4. Leg met een tang de kolen naast en op de aanmaakblokjes, maar zorg dat er nog wel altijd lucht bij kan komen. Voeg als de houtskool goed heet is een laagje briketten toe;
  5. Dan is het nu tijd voor een koud biertje, wijntje of frisje en wacht tot de houtskool en/of de briketten mooi wit/grijs.
  6. Vul eventueel tussendoor (tussen het bakken) nog wat briketten toe.

Mocht het niet lukken om de BBQ goed aan te krijgen….ga dan niet aan de slag met spiritus of andere brandbare vloeistoffen, levensgevaarlijk!! Begin dan gewoon opnieuw maar dan met wat meer aanmaakblokjes erbij.

Succes en experimenteer erop los met diverse soorten vlees, spiezen, groenten en vis. Zorg voor voldoende (volkoren)stokbrood, sausjes, salades en alles wat je maar kan en wilt gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *