Beetje bij beetje

Laatste bericht uit de Puur Tafelen moestuin stamt alweer uit februari. Toen was het een redelijke puinzooi door de storm(en) van de weken ervoor. Inmiddels is het schuurtje weer stevig opgebouwd. Heel stevig mag ik wel zeggen. Als het nu nog om- of wegwaait…..dan ligt alles plat :).

Omdat wij onze moestuin biologisch en zoveel mogelijk in harmonie met de natuur en haar seizoenen in willen richten gaan we werken met het permacultuur principe. Hier volgt nog een uitgebreidere uitleg over, mede n.a.v. een super interessant boek “Zaaien met toekomst”

Binnenkort een recensie in onze boekenkast

Terug naar onze moestuin.

Omdat wij volgens dit principe onze moestuin (zijn) gaan werken hebben wij onze tuin niet laten ploegen en/of frezen. Alhoewel het laatste wel handiger was geweest gezien onze zware (zee)kleigrond. Met een spade kun je gerichter een stukje grond aanpakken en het zo beetje bij beetje voor elkaar krijgen.

Inmiddels zijn de Dore’s gezet, aardbeien en theeplanten gepland en natuurlijk diverse bloemenmixen gezaaid voor de bijtjes en de vlinders.

En op de vensterbank thuis staan diverse soorten tomaten, courgettes, koolsoorten, maïs te wachten om naar buiten te mogen in de grote open wereld.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *