Beetje bij beetje

6 mei 2019 Puur Tafelen

Laatste bericht uit de Puur Tafelen moestuin stamt alweer uit februari. Toen was het een redelijke puinzooi door de storm(en) van de weken ervoor. Inmiddels is het schuurtje weer stevig opgebouwd. Heel stevig mag ik wel zeggen. Als het nu nog om- of wegwaait…..dan ligt alles plat :).

Omdat wij onze moestuin biologisch en zoveel mogelijk in harmonie met de natuur en haar seizoenen in willen richten gaan we werken met het permacultuur principe. Hier volgt nog een uitgebreidere uitleg over, mede n.a.v. een super interessant boek “Zaaien met toekomst”

Binnenkort een recensie in onze boekenkast

Terug naar onze moestuin.

Omdat wij volgens dit principe onze moestuin (zijn) gaan werken hebben wij onze tuin niet laten ploegen en/of frezen. Alhoewel het laatste wel handiger was geweest gezien onze zware (zee)kleigrond. Met een spade kun je gerichter een stukje grond aanpakken en het zo beetje bij beetje voor elkaar krijgen.

Inmiddels zijn de Dore’s gezet, aardbeien en theeplanten gepland en natuurlijk diverse bloemenmixen gezaaid voor de bijtjes en de vlinders.

En op de vensterbank thuis staan diverse soorten tomaten, courgettes, koolsoorten, maïs te wachten om naar buiten te mogen in de grote open wereld.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram