Boerenkoolhutspot met (vegetarische) kerrierookworst

20 november 2018 Puur Tafelen

Brrrrrr……De temperaturen zijn inmiddels winters geworden. En wat is er lekkerder met dit koude weer dan een lekkere vers gemaakte stamppot ? Maar dan een mix van twee stamppotten….boerenkool en hutspot.

Dit haal je voor vier personen in huis:

  • 1 kilo (kruimige) aardappelen
  • 250 gram winterwortels
  • 250 gram uien
  • 250 gram fijngesneden boerenkool
  • 2 (vegetarische) rookworsten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • olijfolie
  • 100 ml volle melk
  • roomboter
  • zout en peper

Zo stamp je er een heerlijke pot van:

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in vieren
  2. Maak de winterwortels schoon en snijd ze in dunne plakken
  3. De uien schoonmaken en snijd ze in ringen
  4. Kook de aardappelen, winterwortels en uien in 15 tot 20 minuten beetgaar
  5. Kook de boerenkool in 15 minuten gaar in een steelpan
  6. Snijd de rookworst in dunnen plakjes. Pel de knoflook en hak ze fijn
  7. Bak de rookworstplakjes in een beetje olie met de knoflook en de kerriepoeder mooi goudbruin
  8. Giet de boerenkool af. Gier de aardappelen, uien en wortels af en stamp ze tot puree met de volle melk en een klontje roomboter
  9. Roer de boerenkool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de boerenkoolhutspot met de gebakken kerrierookworst

Dit recept is afkomstig uit ‘De Stamppotbijbel’ 

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram