Chocoladesalami

Als je van chocolade (veeel chocolade) houdt…dan is deze chocoladesalami met pistachenoten echt iets voor jou! Als je bezig bent om het te maken denk je…..wat moet het worden? Maar geduld en een koelkast doen wonderen. Dit recept is gepubliceerd in editienummer #61 van Mjamtaart magazine. Origineel van Rutger van den Broek “Het makkelijke bakboek”.

Dit heb je nodig voor 1 ‘salami’:

 • 125 gram roomboter
 • 100 gram pure chocolade, 70% cacao, grof gehakt
 • 70 ml slagroom
 • 175 gram biscuitjes of zandkoekjes
 • 75 gram pistachenoten, grof gehakt
 • 50 gram cacaopoeder
 • 100 gram poedersuiker

Zo maak je het klaar:

 1. Doe de boter samen met de gehakte chocolade in een steelpan en zet deze op laag vuur. Verwarm de chocolade en boter, roer tot beide gesmolten zijn.
 2. Haal de pan van het vuur. Voeg de slagroom toe en roer lekker door.
 3. Breek de koekjes in kleine stukjes en doe deze samen met de gehakte pistachenoten, poedersuiker en het cacaopoeder in een kom. Meng alles goed door elkaar en giet vervolgens het chocolademengsel erbij. Meng tot er een plakkerige massa ontstaat.
 4. Leg een baan plasticfolie op het werkblad en stort de massa daarop. Vorm de massa tot een rol van 25-30 cm lang. Rol deze aan de lange kant zo strak mogelijk op en draai de zijkanten aan als een toffee, zodat de chocoladeworst goed samengeperst wordt. De worst zal een doorsnede van 6-7 cm hebben.
 5. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
 6. Verwijder na het opstijven de folie en bestuif de buitenkant van de chocoladesalami ruim met poedersuiker. Gebruik een scherp mes om mooie plakjes te snijden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *