Asperge salade

Dit heerlijke voorjaarsrecept komt uit de kookkoker van Sharon de Miranda, je weet wel een van de chefkoks uit het TV-programma ‘Binnenstebuiten’. Het recept staat in haar kookboek ‘Colorful Food, koken met de seizoenen’.  Deze aspergesalade is zo lekker en heel makkelijk klaar te maken.

Voor een salade voor 4 personen:

  • 750 gram groene asperges
  • koolzaadolie
  • 1 rode ui
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 bosje basilicum, de blaadjes
  • 2 el appelazijn
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af.
  2. Verwarm een grillpan met een scheutje koolzaadolie op middelhoog vuur en gril de asperges rondom gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omdraaien tijdens het grillen.
  3. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de hazelnootjes fijn.
  4. Snijd de gegrilde asperges schuin doormidden en leg ze in een ruime kom. Meng ze met de (hele) basilicumblaadjes, rode ui, gehakte hazelnoten, appelazijn en wat peper en zout naar smaak.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *