Eenpansgerecht met spitskool en boontjes

Superlekker (vega) eenpansgerecht, met verse spitskool en boontjes. Recept komt uit ‘Everyday Vegan’.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram stevige tofoe, in blokjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper en zout
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 spitskool, fijngesneden
  • een handvol gekookte boontjes
  • een handvol gekookte wortelen, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • een handvol spinazie
  • gekookte quinoa of rijst
  • verse basilicum

Zo maak je het klaar:

  1. Bak de tofoeblokjes goudbruin in wat olijfolie en een eetlepel sojasaus. Kruid de blokjes met peper en zout, komijn en korianderpoeder. Schep de blokjes uit de pan en zet opzij.
  2. Giet opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de ui met de knoflook enkele minuten. Voeg dan de spitskool toe. Kruid met peper en zout en roerbak tot de spitskool begint te slinken.
  3. Voeg nu de boontjes, wortelen, tofoeblokjes en dragon toe. Roerbak enkele minuten. Haal de pan van het vuur en roer tot slot de verse spinazie door de spitskool.
  4. Serveer met gekookte quinoa of rijst en de verse basilicum.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *