Rösti met bieslook en peterselie

Heel makkelijk en snel te maken, deze vegetarische rösti variant. Het recept is afkomstig uit de Vegabijbel van Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër). Als een eenpansgerecht voor 1 persoon of als bijgerecht.

Dit heb je nodig:

  • 1 ei
  • 10 gram bieslook, fijngesneden
  • 10 gram peterselie, fijngesneden
  • 4 lente-uien, fijngesneden
  • 500 gram aardappelen, geschild en geraspt
  • boter of margarine
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Klop in een ruime kom het ei, de bieslook, peterselie en de lente-ui. Voeg de geraspte aardappel toe aan het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de boter of margarine in de koekenpan. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel of spatel. bak de rösti in 5 minuten op middelhoog vuur gaar.
  3. Plaats een bord, dat groter is dan de pan, omgekeerd op de pan. Draai de pan om zodat de rösti op het bord terecht komt. Laat de rösti vervolgens terug n de pan glijden en bak deze kant van de rösti ook nog 5 minuten goudbruin. Verplaats de rösti naar een snijplank of bord en snijd het in punten of serveer in z’n geheel.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *