Flinterdunne witte chocolade reep

Een mooie combinatie van chocolade en kruiden. Dit recept van Anne-Marij de Koning staat in haar boek; ‘De Chocolade Bar’. Voor dit recept ga je kruiden, basilicum, frituren en gebruiken in jouw zelfgemaakte chocoladereep.

Dit heb je nodig voor een plak van 20*20 cm:

Voor de gefrituurde basilicum:
  • Zonnebloemolie, om in te frituren
  • 10 basilicumblaadjes
  • ½ tl kristalsuiker
Voor de topping:
  • 15 gram gedroogde aardbei, in plakjes
  • Eetbare bloemen, zoals viooltjes (optioneel)

En natuurlijk 150 gram witte chocolade

Andere benodigdheden: Hoge bakpan, schuimspaan, keukenpapier, pan, vuurvaste kom, suikerthermometer, marmeren plaat (optioneel), tempereerspatel (optioneel), bakpapier, paletmes.

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in de bakpan tot 180 °C.
  2. Voeg de basilicumblaadjes toe en frituur ze ongeveer 20 seconden. Let op! Zodra je de basilicum in de pan doet zal de olie gaan spetteren.
  3. Schep de basilicumblaadjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met kristalsuiker.
  4. Breng de witte chocolade op temperatuur. Stort de witte chocolade uit op een stuk bakpapier en smeer met een paletmes uit tot een dunne plak van zo’n 3 mm dik.
  5. Garneer de witte chocolade met de gefrituurde basilicum, de gedroogde aardbeien en eventueel met de eetbare bloemen. Breek de plak voor het serveren in stukken.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.