Gazpacho van watermeloen

Gazpacho is op zich een bekende maar bij deze variant is een deel van de tomaten vervangen door watermeloen. Extra met smaakmakers als limoensap, zoetzure jalapeñopepers en koriander. 

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 dikke sneetjes zuurdesembrood van een dag oud, zonder korsten
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el sherry-azijn of naar smaak
  • 1 kg pitloze watermeloen, geschild en kleingesneden
  • 3 rijpe tomaten, kleingesneden
  • 2 sjalotten of ½ kleine rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 100 gr feta, uitgelekt en verbrokkeld
  • plukjes koriander, gerookte paprikapoeder en eventueel jalapeñopepepers, als garnering

Zo maak je het klaar:

  1. Scheur het brood in stukjes, besprenkel met olie en azijn en laat 5 minuten intrekken.
  2. Pureer het brood in de keukenmachine met de watermeloen, tomaten, sjalotten, knoflook, het limoensap en wat zout en peper glad. Zet het een nacht in de koelkast , zodat de smaken goed kunnen mengen.
  3. Proef de soep voor het serveren; door het koelen worden de smaken minder uitgesproken. Maak op smaak af met wat zout, peper, limoensap of azijn.
  4. Bestrooi voor het serveren met feta, koriander, een snufje gerookte paprikapoeder en eventueel jalapeñopeper.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *