Vegan chocolade-ijsjes

Dit recept is van Sanne (o.a. van het smakelijke en kleurrijke magazine ‘V’GAN’. Sanne is te volgen via livingthegreenlive.com

Voor 2 personen:

  • 400 ml kokosroom
  • 2 el cashewpasta
  • 1 el agavesiroop
  • 2 rijpe bananen
  • 2 tl vanille-extract
  • snufje zeezout
  • 50 gram pure chocolade
  • ijslollyvormpjes

Zo maak je ze:

  1. Doe de kokosroom, de cashewpasta, de agavesiroop, de banaan, het vanille-extract en het zout in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  2. Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek er de stokjes in. Zet de ijslollyvormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur helemaal opstijven.
  3. Smelt voor de topping de chocolade au-bain-marie.
  4. Haal de ijslolly’s uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden in de vriezer.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *