Gevulde crêpes

Als je eens in Frankrijk geweest bent ken je ze wel, crêpes. Van die heerlijke dunne soort pannenkoekjes met suiker, nutella of iets anders zoet. Deze crêpes zijn van een andere orde. Deze zijn gevuld met ricotta, courgette en basilicum. Dit recept is van Licia Cagnoni uit “Eat it all”.

Voor 4 personen:

  • 150 gram eiwit
  • 100 gram patentbloem
  • 200 ml melk
  • zout en peper
  • 1 snufje saffraan
  • 4 courgettes
  • extra vergine olijfolie
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram ricotta
  • 250 ml bechemelsaus
  • 1 bosje basilicum
  • boter
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 el sesamzaad
  • bieslook

Zo maak je het klaar:

  1. Meng in een kom het eiwit en de bloem snel met een garde. Voeg de melk, snuf zout en de saffraan toe. Meng en laat 10 minuten staan.
  2. Snijd voor de vulling de courgettes in dunne reepjes. Verhit 3-4 eetlepels olie in een pan, voeg de courgettes toe en bak enkele minuten op hoog vuur.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg 50 gram ervan, samen met de ricotta en een paar lepels bechamelsaus toe. Snijd de basilicum fijn en voeg een deel ervan toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Smelt wat boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg een juslepel beslag toe. Verdeel het beslag over de bodem van de pan en bak 30 seconden aan beide kanten. Ga zo door tot het beslag op is.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul de pannenkoekjes met de vulling en rol ze op. Leg ze in een met boter ingevette ovenschaal, schep de resterende bechamelsaus erover en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas. Bak in 15 minuten in de oven.
  6. Snijd intussen de kerstomaatjes in stukjes en bak ze met een snufje zout in wat olie. Rooster het sesamzaad en snijd de bieslook fijn. Garneer de crêpes met de kerstomaatjes, het resterende basilicum, de bieslook en wat geroosterd sesamzaad.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *