Haringtartaar met tomaat en lente-ui

Gepubliceerd door Redactie Puur Tafelen op

De ‘Hollandse nieuwe’ zijn weer volop verkrijgbaar. Lekker vers met een gesnipperd uitje met of zonder broodje. Maar je kan ook eens iets anders proberen. Hieronder vind je een smakelijk recept voor het maken van tartaar van haring.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4  haringen
  • 2 lente-uitjes
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • ½ eetlepel kappertjes
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 1 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 el peterselie
  • 1 el dille
  • Een handje bieslook
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 tl uienpoeder

En zo maak je het klaar:

  1. Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk.
  2. Hak de kappertjes grof.
  3. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Breng deze op smaak met peper en zout. Roer de dressing door de andere ingrediënten heen.
  5. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groente mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede circa 5-6 cm, een kopje kan ook).
  7. Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan.
  8. Verwijder de vorm voorzichtig. Serveer met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter.

 

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *