photo of red chillies

Jalapeño-paprikatosti

Bij het horen van tosti kun je bijvoorbeeld denken aan die kleffe dingen die uit de vriezer zo het tosti-ijzer in gaan. Zoals je ze nogal eens tegenkomt in bijvoorbeeld een voetbalkantine. Maar er is zoveel meer mogelijk. Zeker als je zelf maakt, vers maakt. Deze tosti kwamen we tegen in ‘Home made basics’ een superboek van Yvette van Boven.

Voor 2 flinke tosti’s:

  • 2 eetlepels ingemaakte jalapeño’s, uit een potje
  • 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt
  • teen knoflook, fijngeraspt
  • 2 eetlepels (geiten)roomkaas
  • 150 gram oude kaas, fijngeraspt
  • 1 ingemaakte geroosterde puntpaprika, uit een pot, fijngehakt
  • 4 sneden biologisch brood, kort geroosterd
  • 2 eetlepels boter, plus boter om het brood te besmeren
  • 4 plakken rijpe cheddar, of oude kaas

Zo maak je ze klaar:

  1. Meng de jalapeño’s met de korianderblaadjes, knoflook, roomkaas, oude kaas en geroosterde puntpaprika en roer tot het een smeerbare pasta is.
  2. Besmeer de boterhammen met boter. Beleg twee boterhammen, met de beboterde kant naar beneden, met de helft van het kaasmengsel, leg er een plak cheddar of oude kaas op en druk de andere boterhammen, met de boter naar buiten, erbovenop.
  3. Laat de boter smelten in een koekenpan. Bak de tosti’s aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur. Druk met een spatel op de tosti’s tijdens het bakken, zodat de boterhammen en het beleg lekker op elkaar plakken. Zet het deksel op de pan, zodat de kaas goed warm wordt en makkelijk smelt.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *