Kipfilet met couscous

21 februari 2019 Puur Tafelen

Niet veel zin om te koken? Of geen tijd om er deze keer zin voor te maken? Dit gerecht heb je binnen een half uur op tafel staan.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • paar takjes verse bladpeterselie
  • paar takjes koriander
  • 1 citroen
  • 250 gram couscous
  • halve komkommer
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Kruid de kip goed met peper en zout. Verhit de olijfolie en de boter in een koekenpan op een middelhoog vuur tot de boter bruist.
  2. Bak de kipfilets in enkele minuten goudbruin. Leg er aluminiumfolie op en laat het nog minimaal 10 minuten op een zacht vuurtje verder garen.
  3. Hak de peterselie en de koriander fijn. Snijd de citroen in partjes
  4. Kook de couscous gaar in water.
  5. Snijd de komkommer in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Voeg ze bij de couscous en roer het om. Leg de kipfilets erbij.
  6. Garneer het geheel met de fijngehakte kruiden en gebruik eventueel nog peper en zout en dien het op met een partje citroen.

Voor een vegavariant kun je de kipfilet superlekker vervangen door rode of gele bietjes.

Dit recept is afkomstig uit ‘De snelle keuken’ van uitgeverij Manteau

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram