Boerenkool

Muffins met ei, boerenkool en kippengehakt

Verhoudingen in ons eetpatroon zijn soms ver te zoeken. Verborgen suikers hier, teveel vetten daar…. Vaak begint het rond deze periode, als de dagen weer langer worden, te kriebelen. “Zou de zwembroek of bikini mij nog wel passen?” De kans is groot dat we dan massaal aan de dieeten gaan om in de zomerperiode weer ‘slank(er)’ te zijn. 

Beter is het om het dagelijkse eetpatroon aan te (gaan) passen om te voorkomen dat er ieder jaar weer een (ander) dieet gevolgd gaat worden.

Dit recept kan een begin zijn voor een ander (slanker) én gezonder eetpatroon.

Voor 10 muffins heb je nodig:

  • 250 gram kippengehakt
  • 200 gram boerenkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 10 eieren
  • peper en zout

Zo ga je ze maken:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe papieren muffinvormpjes in de muffinbakplaat
  3. Snipper de sjalot fijn en snijd de boerenkool in reepjes
  4. Bak het kippengehakt op een middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie rul
  5. Schep het gehakt uit de pan en bak in dezelfde pan de sjalot glazig. Voeg de boerenkool toe en kruid met peper en zout. Bak het ongeveer 5 minuten tot de boerenkool zacht en geslonken is maar nog steeds mooi groen
  6. Verdeel het mengsel over de 10 muffinvormen en schep het kippengehakt erover
  7. Klopt de eieren met een vork los en kruid met peper en zout
  8. Giet de eieren voorzichtig over het gehakt in de muffinvormen
  9. Bak het geheel ongeveer 15-20 minuten tot de muffins mooi gerezen en gaar zijn
  10. Dien het op met een mooie groene salade

Deze muffins zijn na afkoelen nog prima een dag of 5 in de koelkast te bewaren. Uit de koelkast ongeveer 30 seconden opwarmen en smullen maar….

Dit recept komt uit ‘De Slanke Keuken’ van uitgeverij Manteau

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *