Kokosbrood met chocolade

Zelf hagelslag, anijs- of vruchtenhagel maken? In ‘Alles voor de boterham’ van Zippora Wiese kun je lezen hoe. Net als zelf kokosbrood maken. Wij mogen het recept van Zippora haar kokosbrood met chocolade alvast met jou delen.

Voor ongeveer 200 gram kokosbrood:

  • 100 gram geraspte kokos
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 3 plakjes gelatine
  • 60 ml water
  • 2 eetlepels cacoapoeder

Zo ga je te werk:

  1. Meng de kokos en de suiker in een kom grondig door elkaar.
  2. Doe de gelatine met het water in een pan. Week de gelatine een paar minuten in koud water.
  3. Verwarm het water totdat de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel niet koken!
  4. Verdeel de gelei over twee schaaltjes.
  5. Verdeel het kokos-suikermengsel over twee schaaltjes. Voeg het cacaopoeder toe aan het eerste schaaltje en meng alles heel goed door elkaar.
  6. Neem een vel bakpapier, leg beide kokosmengsels erop en vorm er een grote, vierkante plak of cirkel van. Schik de kleuren zo dat je een marmereffect krijgt.
  7. Neem nog een vel bakpapier en leg dat over de plak kokos heen. Rol met een deegroller heel voorzichtig uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter.
  8. Leg de kokosplak minimaal 3 uur in de koelkast.
  9. Snijd de kokosplak in gelijkmatige sneetjes die op een boterham passen. Bewaar het kokosbrood in een luchtdichte verpakking, zodat het heerlijk vers blijft.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *