Recept voor Koolrabi wortelsoep (vegetarisch)

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit met de lichtgroene of paarse knollen. Als je ook in november nog koolrabi wilt oogsten moet je deze bij de herfstteelt onder glas zaaien en oogsten.

Ingrediƫnten:

  • 200 gr wortels
  • 200 gr koolrabi
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1,5 l water
  • 3 groentebouillonblokjes

Bereiding van de koolrabi wortelsoep:

  1. Schrap de wortels en snijd ze in stukken van 2 cm dik. Schil de koolrabi en snijd die in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  2. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  3. Doe een klont boter in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat even glazig worden. Voeg de rozemarijn en tijm toe en bak even mee.
  4. Voeg de stukjes wortel toe en bak zachtjes een paar minute door. Doe dan pas de koolrabi en de aardappelblokjes erbij. Roer nog even door.
  5. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en schep in 4 kommen.

Bron: www.mijnhollandsekeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *