Noedelsoep

Kaarsjes aan, lekkere slobbertrui aan, goed boek erbij en genieten van een warme kom soep. Ideale herfstavond aan het eind van een werk/studiedag.

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 cm rode peper, fijngesneden (of een groter stuk als je van pittiger houdt of het koud hebt 🙂 )
  • 150 gram biologische kipfilet
  • 1 kleine broccoli
  • 1/2 liter bouillon (kip of groente)
  • 150 gram sobanoedels (soba is Japans voor boekweit)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 handje taugé
  • 1 pluk verse koriander, fijngehakt
  • olijfolie, om in te bakken
  • zeezout en grove peper
  • eventueel nog een handje (gezouten) cashewnoten

Natuurlijk een (soep)pan met een deksel

Zo pruttel je alles tot een heerlijk soepje:

  1. Fruit de uit, de knoflook en de rode peper in de soeppan met olijfolie op laag vuur
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de roosjes van de broccoli (op een andere snijplank dan waar je de kip op hebt gesneden)
  3. Doe de kip en broccoli in de soeppan erbij en zet het vuur hoog en bak het geheel goed mee
  4. Voeg de bouillon en de noedels toe en breng het even aan de kook. Voeg de sojasaus toe en zet het vuur laag.
  5. Doe het deksel op de pan en laat de noedels gaar koken in ongeveer 8 minuten
  6. Test of de noedels gaar zijn en giet de soep in kommen.
  7. Garneer de soep met de taugé, koriander, en eventueel de cashewnoten en draai er naar smaak versgemalen peper overheen

Extra: Kook een eitje, in vieren snijden en in de soep erbij doen.

Dit recept komt uit het boek van Jet van Nieuwkerk ‘Uit huis met Jet’

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *