Penne met paprika, rode ui en mozzarella

Een makkelijk en goedkoop en vegetarisch gerecht. Je kan dit recept ook als een basis gebruiken om zelf naar smaak ingrediënten toe te voegen en/of weg te laten.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 400 gram biologische volkoren penne
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 1 theellepel Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 gram mozzarella
  • peper en zout

De bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Pers de knoflook. Snijd de paprika’s in stukken en de uien in ringen. Doe ze in een kom, giet er de olijfolie bij en voeg de Provençaalse kruiden en zout en peper toe. Hussel het geheel door elkaar zodat de groenten met een royaal laagje olie bedekt zijn
  3. Leg de stukken groente in een grote ovenschaal niet te dicht op elkaar. Bak in de de oven het geheel gaar in ongeveer 30 á 35 minuten
  4. Kook ondertussen de penne beetgaar
  5. Snijd de mozzarella in blokjes. Voeg de penne toe aan de ovenschaal met de groenten en meng het door elkaar
  6. Verdeel de blokjes mozzarella eroverheen. Druppel er nog wat olijfolie over en zet het nog even onder de grill in de oven, zodat de kaas smelt
  7. Eventueel nog zout en peper eroverheen en smullen maar
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *