Penne met paprika, rode ui en mozzarella

10 oktober 2018 Puur Tafelen

Een makkelijk en goedkoop en vegetarisch gerecht. Je kan dit recept ook als een basis gebruiken om zelf naar smaak ingrediënten toe te voegen en/of weg te laten.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 400 gram biologische volkoren penne
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 1 theellepel Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 gram mozzarella
  • peper en zout

De bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Pers de knoflook. Snijd de paprika’s in stukken en de uien in ringen. Doe ze in een kom, giet er de olijfolie bij en voeg de Provençaalse kruiden en zout en peper toe. Hussel het geheel door elkaar zodat de groenten met een royaal laagje olie bedekt zijn
  3. Leg de stukken groente in een grote ovenschaal niet te dicht op elkaar. Bak in de de oven het geheel gaar in ongeveer 30 á 35 minuten
  4. Kook ondertussen de penne beetgaar
  5. Snijd de mozzarella in blokjes. Voeg de penne toe aan de ovenschaal met de groenten en meng het door elkaar
  6. Verdeel de blokjes mozzarella eroverheen. Druppel er nog wat olijfolie over en zet het nog even onder de grill in de oven, zodat de kaas smelt
  7. Eventueel nog zout en peper eroverheen en smullen maar
Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De Verspillingsfabriek

Wij gooien in Nederland ontzetten veel goed voedsel weg. Met z’n alle (horeca, supermarkten én co...
Lees verder »

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Wat zeg je? Ouwel?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »