Paprikapannenkoeken met spinazie

Pannenkoeken anders…. Wie had ooit gedacht dat één van de favoriete gerechten van kinderen, namelijk pannenkoeken, zó gezond en lekker zou kunnen zijn. Vul ze naar hartenlust met je favoriete groente, of bak ze met alleen wat kaas of spek. Smullen maar!

Ingrediënten voor ongeveer 6-8 pannenkoeken:

  • 2 oranje paprika’s
  • 300 gram bloem *
  • 3 eieren
  • 400ml melk
  • snufje zout
  • peper
  • 1el olie

(Voor de vulling:)

  • 600g verse spinazie
  • 100g zachte geitenkaas
  • beetje geraspte kaas

Bereiding:

  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en sprenkel klein beetje olijfolie erover. Rooster in een voorverwarmde oven (200C) een half uurtje, tot ze rimpelig zijn. Laat ze dan in de schaal afkoelen. Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die mix je straks helemaal mee.
  • Mix bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Met een staafmixer mix je nu de geroosterde paprika’s erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.
  • Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar. Leg ze apart en laat afkoelen.
  • De spinazie wok je even snel een in een hete koekenpan of wok. Die hoeft alleen maar te slinken. Druk daarna zoveel mogelijk van het vocht eruit.
  • Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken. Leg de opgerolde pannenkoeken in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze.’
  • Tot en met stap 5 kun je ook alles al voorbereiden en afgedekt koud wegzetten.
  • Verwarm je oven voor op 170 ºC. Als de oven op temperatuur is de ovenschaal erin zetten en in een kwartiertje alles warm laten worden en de kaas laten smelten.

* Voor een glutenvrije pannenkoek gebruik je in plaats van de bloem boekweitmeel.

Comments 1

  1. Pingback: Recept van de maand - Kleine Porties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *