Pastasalade met rode biet en pastinaak

Pasta’s zijn er in allerlei maten, kleuren en vormen. Spelt, volkoren, normaal. Met pasta’s zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze pastasalade is er 1 met pastaschelpjes. Samen met de rode biet en (bijna) vergeten groente pastinaak een zeer smakelijke combinatie.

Je hebt er voor nodig:

  • 3 pastinaken, in plakjes
  • 250 gram pastaschelpjes
  • 500 gram rode biet, geschild, gekookt en in partjes
  • 200 gram spinazie, grof gesneden
  • frambozendressing
  • 200 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de pastinaak met een scheutje olie, zout en peper. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven. Haal eruit en zet apart.
  2. Kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.
  3. Doe de warme pasta, rode biet, pastinaak en spinazie in een kom en meng naar smaak met de frambozendressing.
  4. Verdeel over de borden, verkruimel de geitenkaas erover, garneer met walnoten en maak af met frambozendressing.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *