Gestoofde wortelgroente met boerenkool

Een ode aan de wortel, pastinaak, gele biet, zoete aardappel, knolselderij en boerenkool, zo kun je dit gerecht wel noemen. En met een eigen moestuin helemaal makkelijk te doen ;).

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 200 gram wortelen, geschild en in plakjes
  • 200 gram pastinaak, geschild, gehalveerd en in plakjes
  • 100 gram gele biet, geschild en in partjes
  • 200 gram zoeten aardappel, geschild, gehalveerd en in plakjes
  • 300 gram knolselderij, geschild en in partjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 3 el tomatenpuree
  • 400 gram gepelde tomaten, uit blik
  • 50 gram rauwe boerenkool
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Plaats de wortelgroente en ui in een ovenschaal. Besprenkel met olie. Verdeel de Italiaanse kruiden erover en rooster 30 minuten in de oven. Schud halverwege de roostertijd.
  2. Verhit ondertussen wat olie in de stoofpan en voeg de knoflook toe. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de gepelde tomaten toe en verdeel in stukken met behulp van een houten spatel. Zet het vuur laag en laat 10 minuten rustig sudderen. Wordt de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
  3. Controleer of de wortelgroente gaar zijn: dan kleuren ze bruin aan de randen en zijn ze zacht vanbinnen. Haal de groente uit de oven en voeg met de boerenkool toe aan de pan met saus. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 2 minuten sudderen.
  4. Serveer direct in diepe borden of serveer het gerust de volgende dag.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.