Pastinaak met honing

19 april 2019 Puur Tafelen

Pastinaak een inmiddels bekende vergeten groente. Ook prima geschikt voor de (vegetarische) BBQ.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram pastinaak, geschild en in de lengte doormidden gesneden
  • 100 gram bloemenhoning
  • 50 ml wittewijnzaijn
  • (Maldon) zeezout
  • Eventueel 2 eetlepels rookmot

Zo maak je het klaar:

  1. Smeer de pastinaken rondom in met honing en gril ze richting gaar. Neem er wel de tijd voor en weersta de verleiding de temperatuur van het vuur te verhogen. Tijd heelt niet alleen de meeste wonden, het zorgt ook voor de beste pastinaken!
  2. Smeer de pastinaken elke 5 minuten in met wat honing en controleer na 20 minuten de gaarheid* 
  3. Haal de pastinaken als ze gaar zijn van het vuur, besprenkel ze met wittewijnazijn en bestrooi met (Maldon) zeezout
  4. Voor wat extra rooksmaak kun je na 10 minuten nog wat rookmot toevoegen

*Hou de garing aan van een aardappel die bijna gaar is, net niet, zodat de pastinaak nog een beetje bite heeft.

Dit recept komt uit ‘ Groente op de BBQ’ uit de Masterchef-reeks van uitgeverij Carrera Culinair. Deze uitgave is samengesteld door Meesterkok Julius Jaspers.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram