Komkommer op de barbecue

19 april 2019 Puur Tafelen

Komkommer op de barbecue hoor ik je denken… Ja zeker een mooi voorbeeld hoe ‘ water en vuur’  lekker samen kunnen gaan. Dit kun je natuurlijk op iedere (soort) barbecue bereiden…..Wil je jezelf en de andere eters eens goed verwennen en is barbecuen (bijna) meer dan een hobby? Denk dan eens na over bijvoorbeeld een Primo grill van Kamado Express.

Wat heb je nodig:

  • 2 komkommers
  • Het sap van twee limoenen
  • 200 ml olijfolie
  • Hummus
  • Zout en peper

Zo grill je het (H)eerlijk klaar:

  1. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en trek met een kleine lepel het zaad uit de kern (je kunt ze eventueel nog een keer doorsnijden en de zaadlijst er met een mesje uitsnijden, maar dan heb je wel dunnere stukken komkommer. Even rekening houden met het grillen dan 😉 )
  2. Bestrooi de opengesneden kanten van de komkommers met wat zout en laat het een uurtje uitlekken. Spoel daarna het overtollig zout van de komkommers en dep ze goed droog
  3. Meg de komkommers met het limoensap in een kom, laat het even uitlekken en gril rondom krokant
  4. Meng de overgebleven limoensap met de olijfolie en gebruik dit als dressing
  5. Serveer de gegrilde komkommers met de dressing en hummus

Dit recept komt uit ‘ Groente op de BBQ’ uit de Masterchef-reeks van uitgeverij Carrera Culinair. Deze uitgave is samengesteld door Meesterkok Julius Jaspers.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram