Pumpkin pie

Herfst en winter….tijd voor (H)eerlijke najaarsproducten. Als het even kan met biologische ingrediënten of producten uit eigen (moes)tuin. Het recept van deze pumpkin pie (pompoentaart) komt uit de Taartbijbel van Hans Spitsbaard.

Dit heb je ervoor nodig:

Voor de bodem:

  • 1 bodem van briseerdeeg

Voor de pompoenvulling:

  • 1 gewone pompoen (minimaal 700 gram)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 gram ei (ongeveer 2 eieren)
  • 20 gram eidooier (ongeveer 1 eidooier)
  • 10 gram maïzena

Voor de pumpkin spice*:

  • 10 gram kaneel
  • 4 gram gemberpoeder
  • 1 gram nootmuskaat
  • 1 gram kruidnagel

Zo wordt de taart gemaakt:

  1. Maak de bodem van briseerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schil en ontpit de pompoen. Snijd hem in grove stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de pompoenstukken in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de pompoen afkoelen en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
  4. Meng alle ingrediënten voor het pumpin-spice-mengsel en zet opzij.
  5. Neem 430 gram pompoenpuree en voeg hier de gecondenseerde melk, de eieren en de eidooier aan toe. Zeef de maïzena en voeg dit met 5 gram van de pumpkin spice toe. Emulgeer alles met een staafmixer. Giet de pompoenvulling in de briseerbodem en bak de pumpkin pie in 35-40 minuten af. Laat de pumpkin pie volledig afkoelen voor je deze aansnijdt.

*De smaak van het pumpkin-kruidenmengsel komt heel dicht in de buurt van speculaaskruiden. Je kan het eventueel vervangen door hetzelfde gewicht aan speculaaskruiden.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *