Spicy boerenkoolsalade

Published by Puur Tafelen on

Winter of geen winter… deze boerenkoolsalade smaakt altijd. Door de combinatie met de gekaramelliseerde sjalotten een smakelijk bijgerecht voor bij een (zelfgemaakte) vegaburger.

Dit heb je nodig:

  • 3 sjalotjes, in partjes
  • scheutje olijfolie
  • 250 gram boerenkool (geritst)
  • sap van ½ citroen
  • ½ tl zout
  • 1 avocado, ontpit en in plakjes
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper
  • 100 gram amandelen, zonder vlies, grofgehakt en even geroosterd

Zo maak je het klaar:

  1. Begin met het karamelliseren van de sjalotjes, want dat duurt wel ruim een halfuur. Doe de sjalotjes met wat olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Laat ze op laag vuur karamelliseren tot ze een mooie bruine kleur krijgen. Af en toe omscheppen.
  2. Marineer ondertussen de boerenkool in een kom met citroensap en zout. Kneed de marinade goed in de blaadjes en laat in ongeveer 15 minuten de boerenkool wat zachter worden.
  3. Meng de boerenkool met de avocado, sprenkel er wat lekkere olijfolie en vers gemalen peper over. Doe de sjalotjes erbij en bestrooi met de amandelen.

Print Friendly, PDF & Email

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *