Stampot Mücver

Courgettes zijn voor veel gerechten te gebruiken en vervelen niet snel. In de soep, door salades, in de ratatouille of in pannenkoekjes. Mücver zijn kleine courgettepannenkoekjes die de oorsprong in Turkije vinden. Je kan ze eten als borrelhap of als bijgerecht. 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 flinke courgette
  • 20 gram muntblaadjes
  • 2 eieren
  • 3 el bloem
  • Zonnebloemolie
  • 100 ml volle melk
  • (gezouten)Roomboter
  • Zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  2. Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Rasp de courgette op een grove rasp.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje roomboter erdoor. Meng de geraspte courgette erdoor en breng de stampot op smaak met zout en peper. Laat het geheel afkoelen.
  4. Was de muntblaadjes en snijd ze in dunnen reepjes.
  5. Meng de eieren door de stamppot. Voeg de bloem toe en roer alles tot een dik beslag. Voeg eventueel iets meer bloem toe als de stamppot iets te nat is. Meng de gesneden muntblaadjes erdoor.
  6. Verwarm een scheut zonnebloemolie in de koekenpan. Schep een beetje beslag in de pan. Druk eventueel iets plat met de achterkant van een eetlepel. De koekjes mogen elkaar niet raken.
  7. Bak de koekjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze om en bak de andere kant ook nog een paar minuten tot de mücver gaar zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *