Veldslastamppot met gegrilde aardbeien

Gepubliceerd door Puur Tafelen op

Een onvervalste zomerstamppot. Met verse veldsla en aardbeien (liefst uit eigen biologische moestuin natuurlijk ­čÖé ). 

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram veldsla
  • 100 gram gezouten pistachenoten
  • 250 gram aardbeien
  • 100 ml volle melk
  • Gezouten roomboter
  • Zout en peper

Voor een vegan stamppot gebruik je i.p.v. de volle melk (gezoete) sojamelk en i.p.v. de roomboter, plantaardige boter (of je laat het achterwege).

Zo maak je het klaar:

  1. Schil en was de aardappelen* en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen tussen de 10 en 20 minuten beetgaar (afhankelijk van het ras) in water. Giet ze af en stamp ze tot een puree.
  2. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  3. Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet. Pel de pistachenoten en hak ze in stukjes. Meng de veldsla en de pistachenoten door de stamppot.
  4. Was de aardbeien niet, maar maak ze schoon met keukenpapier. Leg de aardbeien enkele seconden op een hete grillpan.
  5. Serveer de gegrilde aardbeien op de stamppot.

*Heb je biologische aardappelen (uit de moestuin) dan is schillen niet nodig. Lekker laten zitten dat gezonde schilletje :).


Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *