Vegan appeltaart

29 februari en 1 maart 2020 is voor de zesde keer Veggieworld georganiseerd. Dit initiatief wordt georganiseerd door Proveg. Zij zetten zich in voor een meer plantaardige samenleving. Onderstaande recept van de vegan appeltaart komt van de website van Proveg

Voor 6 personen heb je nodig:

  • 10 gram lijnzaad gebroken
  • 250 gram havermout
  • 1 banaan
  • 4 handjes rozijnen
  • 1 kilo appels
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 10 gram bloem
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel (of naar smaak ;))
  • 1 citroen
  • 50 gram walnoten

Zo bak je de appeltaart klaar:

  1. Doe de lijnzaad samen met warm water (2,5 eetlepel warm water per eetlepel lijnzaad) in een kom en laat het minstens 10 minuten staan.
  2. Maal de havermout met een blender of keukenmachine tot fijn meel. Voeg het bakpoeder, 2/3 van de suiker en een snufje zout toe en roer het goed door elkaar.
  3. Maal dan met de blender de banaan en de zonnebloemolie door elkaar tot de banaan helemaal fijn is.
  4. Voeg het olie-banaan mengsel en het lijnzaad-‘ei’ bij de droge ingrediënten en kneed met handen tot een samenhangend deeg ontstaat. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Wel de rozijnen minstens 5 minuten in warm water.
  7. Schil de appels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Mix de appelstukjes goed met de gewelde rozijnen, citroensap, kaneel, de gehakte walnoten en de rest van de suiker.
  8. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het aanrecht (of werkblad) met wat bloem. Rol het deeg met een deegroller uit tot een grote ronde plak en leg het in een (met zonnebloemolie) ingevette taartvorm. Druk hem overal goed aan en giet het appel-rozijnenmengsel in de taartvorm (let wel op dat er niet teveel ‘lekvocht’ meegaat).
  9. Zet de appeltaart voor 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *