Bloemkoolsoep met kaaskrokantje

Een heerlijk herfst/wintersoepje. Met een kaaskrokantje erbij…smullen maar. Ook erg leuk (en lekker) als voorgerechtje bij een diner en dan geserveerd in een koffiekopje.

Dit heb je nodig:

  • 80 gram oude of jonge kaas, geraspt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 800 gram bloemkool, in roosjes
  • 200 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 el nootmuskaat
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 ml (plantaardige) melk
  • 10 gram bieslook, grof gehakt
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schep intussen kleine bergjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes. Bak de kaas 6 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en trek de krokantjes voor gebruik los van het papier.
  2. Verhit wat olie in de kookpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bloemkool, aardappel en nootmuskaat toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon en melk toe en laat en laat 15 minuten op middelhoog vuur koken.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de soep in kommen (of kopjes) en garneer met het kaaskrokantje en bieslook.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *