Vegan Pasta

Als je pasta zegt, denk je meestal als eerste aan Italië. Spaghetti Bolognese, Lasagne, gehakt, Parmezaanse kaas, zijn typische gerechten en ingrediënten die je in de Italiaanse keuken tegenkomt. Maar wat als je, om welke reden dan ook, geen vlees en/of vis eet? Daar heeft Brianna Claxton ook over nagedacht en zo’n 80 recepten bij elkaar in ‘Vegan Pasta’ gezet.

Als je op zoek bent naar hele fijne en vooral lekkere Italiaanse recepten en je wilt minder of geen dierlijke producten eten, dan is deze uitgave van Brianna helemaal voor jou! Claxton neemt je mee in de geveganiseerde Italiaanse keuken. Bekende klassieker zijn in een vegan jasje gegoten. Ook een aantal typische ingrediënten zoals mozzarella, Parmezaanse kaas en worst worden aan de hand van haar recepten vegan gepresenteerd. Zodat je deze ook zelf kunt maken en verwerken.

De auteur.

De weg van Brianna naar het worden van kok is niet over rozen gegaan. Ze kampt heel haar leven al met psychische en lichamelijke kwetsbaarheden waardoor ze niet altijd de energie heeft die ze wilde hebben. Maar deze geboren Amerikaanse met Italiaanse roots (oma) liet zich niet zomaar uit het veld slaan en is ze gekomen naar wat ze nu is. Een mooie opvallende verschijning die vegan is gaan eten én koken door liefde en respect voor dieren. Op de eerste pagina’s gaat zij hier uitgebreid op in. Net als hoe ze erbij gekomen is om met vegan pasta te gaan werken. Uitleg over hoe je gemakkelijk zelf diverse soorten pasta kunt maken ontbreken niet, net als het zelf maken van sauzen en andere ingrediënten. Boter, slagroom, Parmezaanse kaas, ze komen allemaal voorbij. Natuurlijk kun je veel van deze vegan ingrediënten kopen in de winkel maar het is toch veel lekkerder om het zelf te doen. Kun je, net als Brianna, jouw liefde en persoonlijke smaak er aan geven.

De diverse hoofdstukken staan keurig verdeeld zodat je makkelijk kunt zoeken naar het pastagerecht waar je zin in hebt. Natuurlijk is het doorkijken van het boek als je het voor je hebt te verleidelijk om niet te doen ;). Samen met de heerlijke foto’s maakt dit een lekker vegan kookboek. De recepten zijn voor iedereen toegankelijk om te maken, of je nou een beginnende of meer ervaren keukenprins of -prinses bent. Maar zeker ook om smakelijk kennis te maken met vegan pasta.

Als lekkermakertje mogen wij alvast een recept met jou delen: Penne arrabbiate met Parmezaanse kaas

Boek bestellen? Klik op de afbeelding.

Brianna Claxton is chef-kok en de creatieve kracht achter online platform plvntfood. Ze treedt op en geeft workshops op diverse vegan evenementen, schrijft voor tijdschriften en media als Chickpea Magazine, Veg News, Mercy for Animals en PBN Food (Plant Based News).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *