Zeewier & Co

Je hebt zeewier en je hebt zeewier, het ene zeewier is het andere niet. Wist je dat er ongeveer 500 soorten eetbaar zeewier is? En dat deze onder te verdelen zijn in kleuren? Zo heb je roodwier (bijvoorbeeld dulse), bruinwier (bijvoorbeeld kelp en wakame) en dan nog groenwier (bijvoorbeeld zeesla). Steeds meer zie je zeewier in recepten voorbij komen en dat is niet zomaar. Wieren zijn namelijk supergezond, goed voor het milieu en makkelijk te telen. Julie Desnoulez is inmiddels een verfent promotor voor het eten/gebruik van zeewieren in de keuken. Met 60 recepten en informatie neemt ze je mee op een toegankelijke manier van het gebruik van zeewier (en algen).

Dit mooie boek met stevige harde kaft leest en zoek gemakkelijk weg. De recepten zijn verdeeld in vijf hoofdstukken; Uit het vuistje, hoofd- en bijgerechten, zoets uit de zee, ontbijt en sauzen & smaakmakers. Voor ieder moment van de dag staat er wel een heerlijk recept in. Julie heeft de ruimte genomen om als eerste je kennis te laten maken met soorten, smaken en vormen van zeewier. Wat zeker ook nuttig is, is de combinatiekalender. Hierin geeft ze per (veel) gebruikte soort zeewier aan waar je deze het lekkerste en mooiste bij kan eten en/of gebruiken. Zoals bijvoorbeeld: wakame is een smakelijke aanvulling in de lente bij asperges of aardbeien.

Natuurlijk ontbreken de geweldig mooie en lekkere foto’s niet van Sandrine Saadi. Echt, als je de foto’s ziet krijg je gelijk trek en behoefte om alle soorten en smaken zeewier in huis te halen. De foto’s stralen natuur uit door de mooie kleuren en composities. Kortom; wil je lekker kennismaken met zeewier is Zeewier & Co een absolute aanrader. Er staat voor ieder wat wils in van recepten met vlees, vis, kaas en vega(n). Natuurlijk zijn de recepten niet in zeewier beton gegoten. Pas ze naar behoefte aan en experimenteer er op los…… Om te proberen mogen we alvast een recept met je delen; Bananenbrood met wakame.

Boek bestellen? Klik hier

Julie Desnoulez is de grondlegger van Hen Ken, een winkel die 100% biologische wieren uit Bretagne aanbiedt.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *