Vegan slagroom

5 maart 2019 Puur Tafelen

Vegan Slagroom kun je simpel zelf maken. Om de vegan slagroom perfect romig en stijf geslagen te krijgen moet je de volvette kokosroom (uit blik) gebruiken die minimaal een nacht in de koelkast gestaan heeft. 

Wat heb je voor 1 portie vegan slagroom nodig:

  • 1 blik (volvette) kokosroom, 200 ml
  • om het te zoeten; palmsuiker, rijstsiroop of agavesiroop

Mixen maar:

  1. Zet het blik kokosroom ondersteboven en draai het open. De vaste room zit nu als het goed is aan de bovenkant
  2. Maak met het heft van een vork of lepel een gaatje aan de zijkant en laat het kokoswater weglopen in een glas. Niet weggooien, kun je nog prima gebruiken voor in een (ontbijt)smoothie
  3. Lepel de stevige room in een koude kom en klop het stijf met een mixer
  4. Zoet het nog naar wens en klop het nog even tot zich mooie pieken vormen

Afkomstig uit: De Gezonde Bourgondiër

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram