Warme kokoslatte

Een warm drankje voor de frissere dagen (Maar in de zomer is deze bubble tea ijskoud ook prima te doen ;)). Bubble tea heeft z’n oorsprong in Taiwan. In de jaren 80 van de vorige eeuw ontstaan op straat. Je kan er eindeloos mee variëren. Snel klaar en nog voedzaam ook. Het recept komt uit ‘Bubble Tea’ van Sandra Mahut.

Voor twee personen heb je nodig:

  • 400 ml kokend water
  • 10 gram zwarte thee (Assam)
  • 300 ml kokosdrink
  • 100 ml kokossiroop
  • 160 gram gekookte tapiocaparels*

Bereiding:

  1. Thee; doe het kokend water en de zwarte thee in een theepot en laat 10 minuten trekken. Zeef en giet de thee in een thermoskan om hem warm te houden.
  2. Mengen; doe de hete thee, kokosdrink en -siroop in een shaker (kan natuurlijk ook in de thermoskan). Schud twee of drie keer.
  3. Parels; Verdeel de tapiocaballetjes over de (grote) glazen en giet het theemengsel erbij.
  4. Genieten; neem eeen XXl-rietje en serveer lekker heet.

*Tapiocaparels zijn kleine ronde balletjes die gemaakt zijn van tapiocazetmeel en hebben een gomachtige, ‘chewy’ textuur zonder smaak. Te koop in speciaalzaken en Aziatische winkels.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *