Het vegan bakboek van Kirsten Ripken

Bakken zonder producten met een dierlijke afkomst is behoorlijk in opkomst. En dat is mooi. Want een steeds groter wordende groep wordt zich bewust dat het niet alleen (makkelijk) kan maar dat het zeker zo lekker is en soms misschien nog wel smakelijker.

Kirsten Ripken heeft nu naast haar activiteiten op haar blog en Youtube nu een vegan bakboek uitgebracht. Zoals veel bakkers is de liefde voor het bakken (en koken) met de paplepel ingegoten. Haar moeder vond dat als ze op zichzelf zou gaan wonen dat ze in ieder geval een beetje moest kunnen koken en bakken. Hier is haar passie dan ook mee ontstaan.

Kirsten: “het werd voor mij echt een uitdaging om ook zelf pasta, koekjes en taarten te maken, echt alles wat je maarkunt bedenken.”

In haar inleiding vertelt ze je daar meer over. Om je daarna voor te stellen aan haar voorraadkast en hulpmiddelen. Inmiddels heeft ze broodbakken tot haar specialiteit gemaakt en dan vooral zuurdesembrood. Het is dan niet vreemd dat een duidelijke uitleg over het maken van zuurdesemstarter en onderhouden hiervan niet ontbreekt.

Van volkorenbrood tot brownie en van donuts naar scones, alles vegan. Kirsten neemt je aan de hand van ruim 70 recepten heerlijk mee om jou lekker te maken om ook vegan te gaan bakken of in ieder geval eens af te (gaan) wisselen in de keuken.

Door de duidelijke stap-voor-stap uitleg voor het bereiden, de ingrediënten en (bak)benodigdheden kun je zonder vrees aan de bak.

Wij mochten alvast een recept uitproberen en delen met je; Appelmuffins.

Nieuwsgierig geworden? Klik op de afbeelding om te bestellen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *