Veganaise

Veganaise is een (H)eerlijk vervanger van de mayonaise zoals we die kennen. En makkelijk zelf te maken.

Dit heb je nodig:

  • 120 ml ongezoete soja- of amandelmelk
  • 1 eetlepel zachte mosterd
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 200 ml zonnebloemolie (of 400 ml als je amandelmelk gebruikt)

Maak het zo klaar:

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de olie, in een hoge beker of kom
  2. Voeg dan de olie toe en mix het met een staafmixer tot een stevige veganaise. Voor het beste resultaat beweeg je de staafmixer daarbij langzaam op en neer

Voor een lekkere knoflookveganaise voeg je bij stap 1 nog een gehakte knoflookteen toe.

Dit recept komt uit “No milky way 2” van Elke Aerts en Stijn de Kock

Deel deze pagina:
Facebooktwitter

Lees meer van Puur Tafelen:

Mini kokosnoot ijslollies

Met deze zomerse temperaturen is een verkoelende ijsje natuurlijk welkom.  Deze ijsjes met y...
Lees verder »

Honger naar informatie zet Rineke Dijkinga aan het schrijven

Orthomoleculair geneeskundige Rineke Dijkinga schreef de afgelopen vijf jaar vier boeken met honderd...
Lees verder »
Foto: aspergecentrum

Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

Wat heb je nodig voor 4 personen: 1 kilo verse asperges 200 gram geraspte jong belegen (boeren...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram