Veganaise

Veganaise is een (H)eerlijk vervanger van de mayonaise zoals we die kennen. En makkelijk zelf te maken.

Dit heb je nodig:

  • 120 ml ongezoete soja- of amandelmelk
  • 1 eetlepel zachte mosterd
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 200 ml zonnebloemolie (of 400 ml als je amandelmelk gebruikt)

Maak het zo klaar:

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de olie, in een hoge beker of kom
  2. Voeg dan de olie toe en mix het met een staafmixer tot een stevige veganaise. Voor het beste resultaat beweeg je de staafmixer daarbij langzaam op en neer

Voor een lekkere knoflookveganaise voeg je bij stap 1 nog een gehakte knoflookteen toe.

Dit recept komt uit “No milky way 2” van Elke Aerts en Stijn de Kock

Deel deze pagina:
Facebooktwitter

Lees meer van Puur Tafelen:

Heerlijke zilte smaak: zeewier

Je ziet steeds meer recepten met gebruik van zeewier. Niet alleen omdat zeewier veel gezonde voeding...
Lees verder »

App tegen voedselverspilling restaurants

Restoranto is een mobiele applicatie waarmee restaurants (inclusief cafés) last-minute aanbiedingen...
Lees verder »

Pannenkoek met crunchy druivenmousse

Terug van weggeweest op Puur Tafelen: Rineke Dijkinga. Rineke schreef al eerder (h)eerlijke re...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram