Wortelspread

17 maart 2019 Puur Tafelen

Americain Préparé maar dan (H)eerlijk vegan. Zelf maken is zo gedaan.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram wortels
  • Een rode paprika
  • 1 eetlepel veganaise
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 grote augurken
  • 20 gram groene olijven
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • Paar druppels tabasco, voor als je van pittig(er) houdt

Zo maak je het klaar:

  1. Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een (steel) pan met water en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat de wortels ongeveer 10 minuten koken tot ze gaar zijn.
  2. Giet ze af, doe ze weer in de pan en zet het opnieuw op het vuur. Laat het al roerend ‘droogkoken’. Let wel op dat je ze niet aan laat branden. Laat ze daarna afkoelen
  3. Ondertussen snijd je de paprika in vieren. Verwijder de zaadlijsten en schil ze. Snijd ze in kleine stukken
  4. Dep de augurken goed droog en hak ze grof. Tot slot hak je de kappertjes, olijven en basilicum grof
  5. Doe alle ingrediënten, behalve de veganaise, samen in een grote beker of kom en mix het tot een glad geheel met een staafmixer. Roer daarna de veganaise er doorheen
  6. Breng het op smaak met de peper en eventueel met de tabasco

Dit recept komt uit “No milky way 2” van Elke Aerts en Stijn de Kock

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram